lördag 9 februari 2008

Jag såg skuggan!



Jag såg skuggan av mej själv! Jippiii. Idag var det sol redan tidigt och morgonen var magisk. Solen ramlade ner mellan trädtopparna och man var tvungen att riktigt fundera på hela väderfenomenet. Skogsrusning blev det förljdaktligen, grisen fick glädjefnatt och kastade sin lilla feta kropp sidledes rakt in i fjolårets ormbuskhögar, hade han inte gjort det två gånger då hade jag undrat om jag inte sett fel.
Eftersom det nu är dax att deffinitivt sluta röka blev detta nu ytterligare en rökfri zon Skogen alltså. Är nerlusad med all möjlig litteratur, om knep tips och förnuftiga argument ang detta helvetes rökande. Jag tar all info denna gång i tur och ordning, och för en gångs skull har jag bestämt mej...att åtminstone läsa genom rubbet. Tidigare har jag snyggt samlat på allt möjligt liknande med gömt dem en efter en tills de hamnade i brasan.
Nu traskar jag alltså omkring och skapar rökfria zoner...jag startar med det enklaste, sovrummet, badkaret, toaletten....bilens baklucka, på taket. Suck vilken idiot man e. Eftersom sovrummet är rökfritt hamnar jag där ofta...till en följd av att man gör det man skall där istället, mao sover. Det fick till följd att jag igår missade den gaskramande lets Dance trillern.
Nu skall jag läsa kapittel 4 i den förnuftiga lektyren någon har skickat åt mej, gnöööl!

torsdag 7 februari 2008

Snurrigt värre.

Nu snurrar det mer än lovligt i övre våningen. Jag som brukar åberopa konstruktivitet! Jag som med hurtiga tillrop brukar kunna se lösningarna i stället för återvändsgränderna. Jag som brukar försöka skriva ner funderingar för att avlasta min stackars hjärna. Jag vankar runt, sitter och stirrar, kan inte ens påstå att jag funderar. Vem fan släppte ner allt skit över mej, jag är sne, jag e riktigt förbannad egentligen. Hur fan har den där någon tänkt sig det hela, tänk om den fan skulle kunna svara nu! Tycker jag synd om mej själv?- näe inte speciellt, jag bara undrar vilka jävla verktyg jag skall använda, och just nu hittar jag inte ens handboken! Kan man såga med en hammare typ. Just så bakfram fungerar min skalle nu.

onsdag 6 februari 2008

jag förstår...

Tanten, i de ca 60, lunkade sakta fram och tillbaka i korridoren. Hennes hår var urblekt rött tunt och bar spår av någon permanenet gjord 50 år tidigare. Hennes hyfärg var grådaskig och tofflorna hon hasade omkring i var säkert fotriktiga på 70 talet.
Hela hennes gestalt andades ANTI- Tant.
Innan jag oturligt nog hamnade i en stol framför henne hade jag redan konstaterat att hon garanterat tillhörde den stora massan av personer som sas. omplacerats pga olika omständigheter. Jag vågade inte gissa om vilken just hennes anledning var men bara hennes uppsyn gav stoff åt fantasin. Hon hade som uppgift att sköta om den sk. logistiken där jag befann mej och det hela var ju bäddat för ett misslyckande. Efter att ha ropats in och hon inom 3 sekunder kastat en hög med information i famnen på mej kom frågan, -har du några frågor? Du arma satans Tant om du bara visste, och jag upplyste henne om att det här blir lite knepigt ang, hennes tidsförslag. Då svarar kärringen"- jag förstår, men så här jobbar vi här." Då svarade jag lugnt, - jag e ledsen men du förstår inte ett dugg, hur ni än jobbar här!
Detta satte igång denna lilla Hagga och från att ha varit en rätt grå tant blev hon ett monster av kaliber ätticksgurka. Ännu då jag var på väg ner i hissen hörde jag henne muttra och mena någonting om att bla bla..även hon var en människa.....
Mina över 30 år inom vården har tyvärr gett mig alltför stora erfarenheter och tanter ala Ättickan finns det överallt, på alla arbetsplatser i alla olika kategorier. De måste på något sätt finnas, så enkelt är det, tyvärr hamnar man ibland att vara tvungen att vistas i närheten av dem.
Klyshan -"Jag förstår" fick jag intryckt i ansiktet redan på sjuttiotalet då jag som elev sade någonting dylikt till en patient. Det visade sig att han nyss blivit opererad för prostata cancer och han lärde mig då att aldrig missbruka dessa två ord.
Dessutom är kontentan av allt detta: Hur i helvete skall hon kunna förstå när inte ens jag själv förstår vad som pågår!

söndag 3 februari 2008

50 årig kvinna...

Läste igår hur en 50 årig kvinna blev våldtagen i centrala Göteborg. Händelsen i sig är varken unik eller trevlig men det var lätt att dra på smilbanden vid den läsningen.
Enligt notisen skall en 50 årig kvinna ha hittats med byxorna nere i en gränd i stan. När hon hittades låg hon och ropade och visslade och enl henne hade hon blivit överfallen. Jag såg omedelbart synen framför mig av hur hon salig av situationen bara låg kvar och visslade stråfar ur "främling", och stilla påkallade av allmän uppmärksamhet.
Kommer osökt på hur man i för många år sedan i grannskapet där jag bodde varnade för en okänd man som överföll kvinnor som var ute om kvällarna. Min galna svägerska som hörde detta utbrast blixtsnabbt " -Aj fan då har jag varit och gått i fel område, när sade du att han brukar slå till" Tjohej så var det med det!