söndag 24 april 2011

Pay Back tid!

Den lilla flyttgubben har fått en ny plats. Nu står han och bevakar fjärden både öster norr och västerut. Han har sin speciella historia.
Min far tog sig an honom när jag var i 14 års åldern, då tyckte jag pappa var mer än lovligt löjlig. Roten dvs flyttgubben har sitt ursprung i en gammal tall på Räfsö i Porkkala där jag vistades på vintrarna som barn, på min fars barndomsklippor.
När pappa dog blev det en sedvanlig delning av hans kvarlåtenskap.
Roten "flyttgubben var det enda jag egentligen ville ha och mina rara bröder skakade på sina huvuden och lät mig få klenoden. Flyttgubben tog Silja Line över till Sverige och Aspö Dalarö, där var han bla fungerade som fåtölj för den tama kajan Kajsa. senare flyttade han till Vendelsö där han prydde trappan till huset. Senare fick han flytta till mitt lilla residens i Gladö där han vaktade trofast. En period befann han sig på en balkong i Huddinge men tror han var lite missnöjd. Han fick flytta hem igen och trivs nu ypperligt på udden som en själavakt.


PAY BACK TIME det är vad som nu är. Isarna ligger fortfarande runt mig men inte framför. Solen gassar från en molnfri himmel och värmen är nästan osannoligt härlig ca 18 grader. Två båtar har haft fräckheten att på något vis ta sig förbi min udde och jag blänger efter deras kölvatten som en grinig skärikärring.
Mina nät som jag tappert lagt utan större trassel, har hittils bara givit några feta braxnar men eftersom jag siktar på gäddorna eller helst gös så får de behålla sin frihet än så länge.
Den nyrökta laxen jag blev serverad idag var inte helt fel i solskenet med iskallt vittvin.
Idag känns det som om bilskrällets bromssystem ala räkning hööög, och den trasiga vattenpumpen som kommer att kosta fint, inte berör mig alls.
Nu tar jag en sak i taget och däremellan kommer jag bara att ge fan i allt det som i allmänhet brukar komma, dvs det som gör de blonda håren gråare. Äsch det finns ju fina hårfärgningspreparat.
Just det påsk, ja jag har hunnit påska också, lite "litsausta" Litsering hmmm jag förlorade allt, både den konstnärliga delen och knackdelen.
Men blåsippiorna var otroligt vackra. *L* Och kvällen var sååå trevlig!
Ännu en bild på mina mornar, just nu trax innan jag åker till jobbet, visst är det lätt att leva med den morgon vyn.
Detta togs för 4 dagar sedan, nu är iskanten endast skönjbar intill vassruggen. Hääärligt efter denna istid! Love this Pay Back time!!!