lördag 28 februari 2009

Väntan

Där står han så stolt, så fast och vacker. Han är ståtlig och står rak och sin väntan på att vattnet skall låta honom flyta fritt igen.
Herr Bojen och jag hade ett kort samtal i dag i solskenet, han beklagade sig över att lite snö ännu satt fast på hans östra sida, jag svarade med att även jag hade en del skit som satt fast både här å där han var förstående och menade att det lossnar snart.
Herr Boj kunde dessutom upplysa mej om att det brukar vara så här innan det som e roligt börjar.
Jag lämnade honom och rejsade runt med Bullbilen och det var en mycket fin dag någon bjöd på. Det verkar som om någon ser till att det blir lättare att andas mellan verserna, suck e det bara för att förbereda en på nästa omgång?
Jag längtar efter fritt vatten nu, vågor, vågskvalp och till och med svall.
Idag värmde solen mej!

fredag 27 februari 2009

Ja Peter jag gifter mej gärna med dej


Peter Le Mark jag vet att du skrivit just till mej. Kommer du förbi så säger jag ja absolut JA direkt. Jag vet ju vad du skriver om.
" Jag sörjer inget jag saknar, jag e bara glad åt att jag lever. Det e så gott att må gott igen, det känns som så länge sen. Den ändlösa ängslan går nån annastans...
Jag e bara lycklig att jag lever o att jag finns kvar!"
Ja nog vet också jag att Peter inte snubblar förbi min udde, men det berör mej inte så mycket, det viktigaste e att han skrivit ner o gjort musik av mina ord..." jag tänker sällan på dej ifall du undrar, bara när jag blundar " Fina ord av en fin musiker.

Kan du se spöket mitt i min bild...han finns där... men ja det e just det, vill man se honom*L*
Nu e det blått ute.....

tisdag 24 februari 2009

Om bloggar o lurviga kontakter


Jag följer några bloggar då och då, somliga får mej att skratta några att sucka, men de flesta tycker jag ger mej något. Oftast speglar bloggarens ord, tankar som på olika sätt förmedlar nya funderingar. Jag älskar ju Magnus Uggla, hans korts rappa meddelanden vittnar om en stor portion självironi och humor. Några bloggar förmedlar kopierade artiklar eller kopierat material som i sin tur kan förmedla just den skribentens tankar, andras rader får mej att känna igen mej själv.
En blogg är ju en rätt ny företeelse och här i fosterlandet har man bara börjat, en del vet inte ens vad ordet blogg betyder...
När jag söker efter info har det hänt att jag snubblat på information jag inte ville ha, som häromdagen. Jag hittade mina egna tagna bilder på sidor som var allt annat än dem jag skulle ha tänkt mej lägga ut dem på, ännu mindre i det syfte de befann sig där. De var helt enkelt utlagda utan min tillåtelse.
Det där med upphov och upphovsrätt är nog ett kapittel jag skall läsa på lite noggrannare har jag tänkt, det verkar som om det kommer att kunna bli aktuellt så småningom för mej.
Den stelnade bilden får förmedla en skugga av ett orginal jag en gång kände, samt en omarbetning av en bild som inte borde ligga på nätet.
Jag längtar efter att ha fast mark under fötterna förrästen.