fredag 11 juni 2010

Med ändan i vädret

Efter att ha fått tips om hare-rådjursbekämpningsmedel är jag lycklig. Under den senaste veckans bortavaro har detta kunna testas och jag blev salig då jag en dag såg herr Vitsvans vädra med nosen mot mina metoder och sedan sakta traska bort från sina vackra forna delikatesser, han ratade dem och blängde på mig som om jag förstört hela hans sommar.
Hahaa det har jag ju också gjort, men jag har räddat min!
Jag blev visad till den sk. "ryska marknaden " i Tallin och där fanns ett eldorado för den som gillar perenner och olika buskar kryddor m.m.
Jag handlade så mycket jag kunde bära med mig och till ett humant pris a`några cent per växt. Jag har alltså med stor förtjusning rivit upp, planterat och mycket nöjt betraktat min nya trädgård.

Nu tror jag ju dessutom att den kan få blomma eftersom hjorten inte kommer och blandar sig i mitt arbete.
När jag stod där bland grönsakerna med ändan ivädret mindes jag min barndoms somrar.
Jag kom ihåg att jag som liten flicka alltid såg mina " mostrar" ( dvs min mormors sytrar) med baken i vädret. Alla möten skedde inte framför kaffebord som annanstans är brukligt, här på holmen skedde och avhandlades de flesta diskussionerna i trädgårdarna. Mao jag fick ofta deltaga men det jag såg, var deras enorma korsettiklädda rumpor. Jag har f.ö. fortfarande ett par jeans kvar efter min mormor. Det lär vara den första typen av jeans, hängselbyxvarianten fr 1940 talet. Dessa är fortfarande hela men bakdelen är enorm, där inne skulle ju korsetten också rymmas....
Ledig vecka, innebär sova måla läsa och skriva, strålande sol ger lika mycket vila som en regnig blåsig dag. Tänk va man njuter av lediga dagar när de inte förekommer varje dag...
Nu är det visst fotbolls- någonting, jag som tyckte det nyss var aktuellt med ishockey -nåt, dessutom gifter sig hela kungahuset väster om oss. Hela Finland är nog tossigare engagerade i den cirkusen än vad Svedu Pellana är.
Nu i ösregn nybakade bullar och en skitbra deckare= har man det bra eller har man de.....

Bekämpningsmedlet ja, hemligheten är mycket enkel, benmjöl och blodmjöl.