fredag 11 januari 2008

Icas kött!

Jag läser att Ica säljer bättre och mera kött än tidigare. Inte att undra på, efter varje sk. katastrof är ju kontrollerna extrema, dvs, just nu är antagligen köttet färskare än det någonsin varit, tom så man undrar om de hunnit slakta djuren inann de mals ner. Alltså den berömda sannolikhets teorin är återigen ett faktum, nu har det hänt alltså kommer det att dröja ett bra tag innan det händer igen.
Nå nu är det ju så att Svensken i stort flyter med vågen, förfasar sig, och förundrar sig, huuu så hemskt, gammalt kött ve o fasa. Jag suckar djupt, inte för att jag någonsin blivit serverad, ätit, eller tillrett gammalt kött, trots att det säkerligen legat framme för tillredning.
Men de flesta verkar ha glömt en vår mest utvecklade egenskap, lukta, sniffa, dofta smaka.
Hur kan så många helt förlita sig på att andra bestämmer vad som är ätbart och när. Jag tycker det är självklart att liknande händelser förekommer och kommer att förekomma.
Min pappa, jägaren, finsmakaren, lärde oss barn som små, "-titta, dofta, känn och smaka, och kom ihåg då det gäller fint kött skall det helst vara lite grönaktigt då har det mörat till sig ordentligt". På den tiden fanns inga platspåsförpackningar, vilka samtliga i sig gör att köttegenskaperna bli tvärknasiga.
Bäst före datum gott folk undrar förrästen enl vilka normer det har uppkommit. Säkerhetsgränsen antagligen. Men skulle jag har följt bäst före datum och sista förbruknings datum borde jag ha ordnat med både präst o blommor för min storslagna bortgång för länge sedan.
Att använda sunt förnuft verkar vara en bristvara nuförtiden.

torsdag 10 januari 2008

Mörker


Igår fick jag det bekräftat. Det är mörkt, mycket mörkt, solen har varit mycket sparsam med att visa sig över just det här huvudet.
24 min lär solen ha visat sig här i området sedan 5 december.
Är det konstigt att man tycker det är lite motigt och dystert. Men jag blev faktiskt glad att få det bevisat, det är ju klart att trots att man vet att det blir ljusare varje dag känns det som om dagarna, läs, ljuset, bara svischar förbi en. Jag tror faktiskt jag behöver solen mer än alla andra just nu!
Jag brukar vara den som njuter mest då hösten kommer och man i lugn och ro få bli de tre F - en. Fet Ful o Finnig i fred. Men den kvoten är nog fylld nu.
Nu behöver jag sol, värme och kvittrande fåglar.
Äsch jag tänder en brasa, tar på mej tofflorna och väntar lite till, laddar helt enkelt!

tisdag 8 januari 2008

Jag mår illa.


Det är inte sant, det kan inte vara verklighet. Jag brukar rata kvällstidningarna men idag har jag trots allt har jag ögnat genom Aftonbladet och kan läsa: "Han har perverterat mitt liv!"
Jag är stum igen....detta språkbruk, denna rubrik.
Man har alltså gett denna Åsa från Knutby space i tidningen, ( Bara det!) dessutom på något vis vänt till det svenska språket igen. Hur har ett adjektiv blivit ett verb. Pervers!
Hur kan man pervertera någon?
Det svenska språkbruket i Sverige håller på att halka in i ett träsk, alt in i en återvändsgränd. Hanna Radtke har skrivit under denna artikel.
Är återigen benägen att hålla med min högt aktade småkusin Nika Zilliacus, då hon gång på gång påpekar hur fattigt det svenska språkbruket både skriftligt och muntligt har blivit i Sverige. Lyckligtvis kan man ännu idag läsa vem denna intelligenta journalist är som skapat artiklarna, snart har man väl hittat på ett sätt att bibehålla deras integriteter med att kunna skriva anonymt, även i våra dags och kvällstidningar. Jag återgår till grisen och hans sysselsättningar, det ger mer mental stimulans!