fredag 11 januari 2008

Icas kött!

Jag läser att Ica säljer bättre och mera kött än tidigare. Inte att undra på, efter varje sk. katastrof är ju kontrollerna extrema, dvs, just nu är antagligen köttet färskare än det någonsin varit, tom så man undrar om de hunnit slakta djuren inann de mals ner. Alltså den berömda sannolikhets teorin är återigen ett faktum, nu har det hänt alltså kommer det att dröja ett bra tag innan det händer igen.
Nå nu är det ju så att Svensken i stort flyter med vågen, förfasar sig, och förundrar sig, huuu så hemskt, gammalt kött ve o fasa. Jag suckar djupt, inte för att jag någonsin blivit serverad, ätit, eller tillrett gammalt kött, trots att det säkerligen legat framme för tillredning.
Men de flesta verkar ha glömt en vår mest utvecklade egenskap, lukta, sniffa, dofta smaka.
Hur kan så många helt förlita sig på att andra bestämmer vad som är ätbart och när. Jag tycker det är självklart att liknande händelser förekommer och kommer att förekomma.
Min pappa, jägaren, finsmakaren, lärde oss barn som små, "-titta, dofta, känn och smaka, och kom ihåg då det gäller fint kött skall det helst vara lite grönaktigt då har det mörat till sig ordentligt". På den tiden fanns inga platspåsförpackningar, vilka samtliga i sig gör att köttegenskaperna bli tvärknasiga.
Bäst före datum gott folk undrar förrästen enl vilka normer det har uppkommit. Säkerhetsgränsen antagligen. Men skulle jag har följt bäst före datum och sista förbruknings datum borde jag ha ordnat med både präst o blommor för min storslagna bortgång för länge sedan.
Att använda sunt förnuft verkar vara en bristvara nuförtiden.

Inga kommentarer: