måndag 14 september 2009

Ögonblick

Nyss skrotade jag i strand brynet, jag plockade lingon, det brukar jag då aldrig göra, men nu gjorde jag det.
Det är mycket jag inte "brukar" men nu gör jag det, är det månne att man ger sig TID, eller är det överlevnaden, grundinstinkterna som ploppar upp. "Överleva vintern"
Jag har en teori.
Lever man nära naturen, med naturen, i naturen, eliminerar man det man inte behöver, man plockar bort det onödiga på något underligt vis.
Jag skapar mej den tiden jag behöver för de saker jag anser är viktiga helt enkelt. Så enkelt är det!
När jag satt vid stranden och lät lingonen ramla ner i handflatan tänkte jag på hur jag mådde för 26 år sedan. Tjyvens och helt ärligt var jag helt väck just då, MEN å andra sidan gav jag liv några timmar senare. Det största underverket på denna jord såg världen den 15 sept 1983. Jag lyckades med bedriften att ge liv till ett par underverk till och dessa har på inget vis en mindre betydelse, men då visste jag ju redan vad det handlade om. Att just mina tre eller våra då...urs Kalle, är de bästa, vet ju hela världen redan och i synnerhet de, så jag lämnar den avdelningen "morssadravel"
Jag fångade de sista solstrålarna plockade in lite björknäver som tände, kokade potatisen jag fick av en snäll öbo på Bastholmen. Han kom förrästen med de fetaste finaste abborrarna på lördagen, som blev en delikatess för alla gäster runt bordet.
På lördag morgon strax efter 6 satte jag mej vid stranden med kameran o kaffet, jag ville föreviga ögonblicken. Jag vände kameran mot huset som låg inbäddat i morgonstrålarna och knäppte av en serie vackra bilder. En stund senare när jag ladde upp bilderna fick jag hicka. Undrar hur detta horrorhus kom in i min lilla apparat.
Eftersom ögonblicken äro oändliga och sagolika ibland, kommer jag antagligen att fortsätta nerteckna stunder som utspelar sig på min udde. Vintern lär bli lång och jag kommer att sakna alla vänner jag har på avstånd men paradoxalt nog kommer mina viktigaste element i tillvaron bestå av tekniken.

Visst är livet bra konstigt iallafall. Datorn, telefonen, bilen och lite till kommer iallafall att göra livet enklare.
Målar livet vitt och njuter, och sjunger tillsammans med Patrik Isaksson just i kväll.
Nu skall jag göra det jag njuter ohejdat av, dricka mitt te o äta knäckebröd i sängen, smaska ohejdat och smula och till detta Theodor Kalifatides de sju timmarna i paradiset ( haha mina är inte räknade *L*