onsdag 5 december 2007

E det roligt??


Ska de här sen vara kul....å ligga där under en sån där!

Paket!

När jag var liten, yngre menar jag, blev jag absolut galen på min egen mamma som inte gav sig tid till att slå in juklappar o andra paket vackert. Hon rafsade ihop ett papper och tejpade lite här och där för det mesta blev det inslaget i en platspåse, innehållet var destu mer kärt dock. Hon älskade däremot att få vackert inslagna paket och öppnade dem nästan inte bara för att de var så vackra. Att man alltid sparade vackra omslagspapper var en vardag, det gör jag förrästen fortfarande. Jag samlar som filifjonkan alla vackra papper på samtliga kalas och viker ihop dem och smyger dem ner i min väska. Jag tyckte alltså att min mor var slarvig på den punkten, och som yngre slog jag gärna in paket i timtal, vackert och snyggt. Så kom den tiden då jag utan att jag märkte det sakta men säkert blev ännu värre än min egen mor. Jag kunde utan skrupler ta vilken ica plastpåse som helst tejpa en blomma på och tycka det var ok, många gånger gav jag paketet som det var, och ungarna vande sig vid att tom prislappen satt kvar! Min egen dotter grälade och tog över inslagningen...jag lät henne tacksamt göra det. Nu har jag i år samlat, min vana trogen lite vackra papper och döm om min egen förvåning när jag nu sitter och slår in paketen...men Ha jag kom just på varför, det är ännu många veckor fram till jul så jag hinner nog ramla in i min plastpåsinslagning ännu. skam den som ger sig. Jag hoppas nu på att överträffa mej själv.

måndag 3 december 2007

Tecken.

Så plötsligt uppenbarade sig ett litet hjärta, mitt i baljan låg det där och bara fanns. Var det ett tecken? Och i så fall på vadå? Efter att ha läst Alkemisten, har jag allt oftare försökt se, höra och fatta när det kommer såna. Men måste medge att jag är alldeles för krass eller slapp i tankarna, och säkert ofta missar tecken som far förbi. Men ett potatishjärta kan det inte va nåt?

söndag 2 december 2007

Skral minnesdisk.

Nu har hårdvaran i min minnesdisk lagt sig i papperskorgen. Jag förmodar att det har med att cash minnet är fullt. Jag inser att mjukvaran jobbar för högtryck, jag tror det är den som styr äta skita sova processen.
Minnesluckor...hm hörde igår Babben Larsson som hade olika förslag till alternativa julkalendrar, en var att prova olika viner varje dag fram till jul, och hon lovade fina minnesluckor, men undrar vad julafton hade fört med sig enl hennes metod?
Undrar trots allt om jag inte skulle kunna skylla på vädret ang. proriteringen av "göror" just nu, för jag vägrar acceptera att jag inte har koll på allt! Solen den borde väl för fargen kunna komma fram någon timme per vecka iallafall.
Tänker med sympati på munkarna i M.St. Michelle, som går o lägger sig då solen går ner och stiger upp vid soluppgången, de sover hela vintrarna. Då skulle vi ses i mars nästa gång. äsch jag tänder det första adventsljuset och går i ett varmt bad i stället och försöker hitta lite filer som jag tappade bort igår...