fredag 26 juni 2009

På ett ögonblick förändras livet.


Livet är så skört, livet är föränderligt och det är ju egentligen en så kort tid vi lever just nu.
Under dagarna, veckan som gått har igen händelser vänt upp och ner på tankar och existensen, funderingar och planer.
På några minuter har förutsättningarna förändrats. Besked som raserat det man planerat. Allt det är inte ovanligt inte märkligt egentligen, men det gör att man är tvungen att hubba om, rensa och skapa nya lösningar.
Efter en underbar vecka runt midsommar med ungar kära vänner, värme och skratt var det som om "någon" bara förberedde mej för ändelsen.
Bilen gav upp, min enda ägodel, "min kära medarbetare", beskedet om den slant den kostar att bli duglig igen fick mej att sluta andas en halvtimme sitta ner och stirra tomt, beskedet om att den så efterlängtade slant en överenskommelse skulle leda till, och därmed hjälpa mej ur den prekära ekonomiska knipan, inte skulle infinna sig, gjorde mej lite låg. ( Visst var det snällt skrivet *L*) Ursinnig, galen, ledsen kanske låter som det var.
Men som vanligt varade det bara en stund innan nästa överraskning kom.
Då var ursinnet äkta och rejält. Ett litet barn, glömde bort att använda det han absolut fått för att överleva. Förnuftet!
Då jag satt och grubblade över hur lätt det är att livets trådar klipps av och hur alkoholen gör sitt för att både vuxna och barn skall tappa intelligensen, hur droger förstör för evigt sakta men säkert allt det en kropp begåvats med framför allt tanken, förnuftet och känslorna, var jag rasande och ledsen.
Vuxna människor som lallar, lurar, och sover bort sitt liv, sina begåvningar är en sak, men att det får koncekvenser och kan kan bli livsavgörande för andra, för samtliga runt dem gör mej vansinnig.
Det finns dock stjärnor som lyser och håller sina skyddande strålar runt dem som förtjänar det. Det lilla barnet hade stjärnan med sig, just i det här fallet, och kanske ger det både barnet och hans vänner nya, andra perpektiv på livet.
Från tunga tankar till lättare konstateranden, både persilja och andra livselexir har förpassats upp på väggen av vännen Maria, de är nu oåtkomliga för olika tuggande skadedjur.
Nu skall jag låta solstrålarna fara över min lekamen, det är gratis nöje tror jag!
Igår är historia imorgon!