onsdag 31 augusti 2011

Isoleringstid, å fira höst.

Sista dagen av de så kallade sommarmånaderna skriver jag idag.
Nu blir det bråttom att göra allt det jag babblat om, allt det jag helt enkelt inte ännu gjort. Dagarna har bara runnit undan, som vanligt när det gäller sommaren. Festerna har avlöst varandra, sommar, surströmmingfester, konjaks möten, släktträffar eller bara bryggnjutnings aftnar. Dagar som man upplever att "det kan vara den sista" och då släpper jag ju allt för att bara njuta och finnas i.
Nuförtiden är det ju ingen ide att planera något med mig jag hummar ändå lite förstrött och glömmer gladeligen bort en ev överenskommelse ifall något roligare råkar hända just då.
Kan nog inte ens skylla på ett ålders tecken av demens utan helt enkelt en nonchalans för saker jag kanske tycker är mindre viktiga.
Det har varit en märklig sommar på många olika sätt, den har varit mer intensiv än någonsin tidigare och skratten har avlöst varandra med suckar av förtjusnings upplevelser. Har nog aldrig tidigare njutit så.
Nu väntar en helsikes bister tid igen, men jag ger mig inte. Just idag har jag äntligen, med lite hjälp fått isoleringsmaterialet för att göra sovrumsgolvet varmt. Tänk att jag redan på Huddingetiden lärde mig hur man inte fryser om fötterna, Smålandstiden var iskall och där fick man lära sig elda på olika sätt, men nu har jag frusit färdigt anser jag...åtminstone om fötterna.
Bilden är inte från min trädgård men min är på god väg att anta former för en sådan. Benmjölets och blodmjölets förnämliga egenskaper har hållit olika fyrbenta individer på avstånd. Nu skall bara skiten också tas om hand på ett sätt som lär ha praktiserats redan i hundratals år, med en rejäl kompostering som skall bli den bästa här i skären.
Om inte annat så lär ju "Nans skit" kunna användas till nåt vettigare än hittills... Mina ädla korvar lär alltså bli förädlade pärlor.

Nu är det höst, och det är min tid. Jag har tidigare babblat om massor av svamp, men markerna gör nog alla tiders svamp rekord nu. Jag formligen snubblar över olika delikatesser vart jag än vänder mig utomhus.
I oktober kommer jag att fira lite xtra, men om det skall jag berätta om nästa gång.
Skall nog smyg fira litet på ett berg innan dess, å då blir det med de bästa vännerna och en och annan druva.
Jag skall då ta ut mina två dagars semester jag förtjänat in under året!
Livet är som en överraskning varje dag, tjoflöjt!