lördag 5 januari 2008

Going Crazy

I telefonen: "mamma jag ville bara ringa o säga att du e verkligen den bästa mamma man kan ha"
-jaha, o vad du e söt ungen min. -" jo jag bara tänkte på det o ville säga det", - jaha, det var ju bra....hur mycket behöver du?
I stan: "mamma kom jag skall visa dej nåt", -jo ok men va e det? "Kolla den här skulle du passa i, du ser så modern ut i den, och uuung" . Jaha!!! ( det betyder, den här vill jag att du skall köpa åt mej så jag kan låna den på obestämd tid) "mamma, titta på de här" -Jaha ...det betyder...gå direkt o betala dem för jag kan inte vara utan dem! "-mamma, jag kan betala själv" - Det betyder alldeles korrekt att ungen pröjsar själv men två timmar senare är helt pank och inte kan handla ett par bindor....( vilket som bekant kan vara en nödvändighet och vilken mamma säger DÅ NEJ!) Maaaamma du e verkligen den allra gulligaste av alla mammor! DET BETYDER...att: Det stackars barnet inte har någon annan mamma, brukar i regel vara en sanning, och att den mamman just nu råkar ha fått ett jävla stort oberäknat hål i plånboken igen!
Tjolahoppfaderej, det handlar bara om mammanmej!

fredag 4 januari 2008

Jag såg den.

Igår såg jag den. Råkade vara ute när jag såg någonting märkligt ovanför mej. Jag ropade till min dotter, och bad henne titta och kontrollera så jag inte såg fel. Vi stod båda en stund och betraktade ljuset där långt uppe på himlen. Solen kom alltså fram igår en kort stund, det var första gången sedan nov, vad jag kommer ihåg. Ett tag trodde jag att den hade förflyttat sig till något annat system, men fick då o då rapporter från andra delar av världen där man påstod sig veta att den var kvar. Helt klart är att den av någon anledning valt att inte kika ner på oss under en lång tid, men eftersom den igår visade att den kunde, så tror jag den kommer att komma tillbaka. Hoppet är återigen det sista som överger oss alltså, full fart på förhoppningarna för det här nya året. Jag vill ha mera SOL!

torsdag 3 januari 2008

Hur blev det så här


Inte var det väl riktigt meningen att 3 veckor kunde innebära att man skulle fästa sig vid en gris. tanken var nog att försöka omplacera den hastigare än kvickt. Men idag alltså några veckor senare är jag benägen att hålla med vissa instanser o personer som säger sig veta, Grisen är ett mycket intelligent djur, ett mycket läraktigt och personligt sådant. Kommer osökt att tänka på hur grisen är ett heligt djur i vissa asiatiska länder bla. På en vecka har han lä'rt sig att utföra sina behov på grannens tomt, på ca en vecka har han läst sig att lita på oss, på samma tid har han förstått att han kan styra oss som han vill. Trots att jag vet att djur inte skall påföras mäsnkliga egenskaper, kan man tydligt se på honom att han e sur,. Han kan visa det på de mest raffinerade sätt, han blir helt enkelt skitstött om en dörr stängs i trynet på honom eller att maten bara flyger förbi honom in i en mänsklig mun. Hans blick kan idiotförklara samtliga i hans omgivning, och slutligen då han ruttnar på att vi inte begriper honom, intar han ställningen, rumpan mot församlingen och huvudet in i väggen," jag skiter i er alla," attityden är påfallande. Integritet är namnet! kan han bara förstå att det är kul att åka bil då kanske han får stanna ett tag till....

tisdag 1 januari 2008

2008



Orginell rubrik för detta års första dag. jag måste träna i att skriva ut det, tänka, få huvudet att förstå att man skriver två noll noll åtta! Man skall ju i regel sammanfatta året som gick, det brukar somliga göra, medier tv och andra djupsinnigare personer. Jag försökte igår, men det ledde till en del huvudvärk. Jäklar viket råddigt år. Kikar man i sin egen backspegel är det svårt att göra en resume, den kommer nog att vara lättare och mer rättvis att göra om något år. Överraskningarna har varit många under året 2007, en del mindre angenäma och en del bra. Tidigare älskade jag överraskningar, men har mer och mer sällat mej till skaran som fasar för dem. Så jag betackar mej för dem i år, jag skall försöka ta det lugnt, och skulle de komma skall de inte få beröra mej. Enkelt!
I går köpte jag en av aftontidningarna, trodde i min enfald att där skulle finnas , som det brukar, en sammanfatting över året som gick, nehepp så jag bedrog mej. Journalisterna blir förmodligen alltmer inskränkta i sitt skrivande, den stora rubriken handlade om Tommy Nilsson och hans munhuggeri utanför en krog. Primitiv, tråkig läsning och framför allt ingen nyhet att tala om. Vem vill veta. Visserligen hittade jag en matnyttig artickel som antagligen skrevs för 10 år sedan om hur man förbättrar sitt sexliv, tjohoppsan, men de inslagen finns ju i absolut varje blaska av idag. Jag undrar igen stilla, e det jag som tänker fel eller e världen så liten och inskränkt. Återgår till Hufvudstadsbladets nättidning, journalistiken verkar fortfarande vara ett yrke i Finland som håller en standard av proffessionell karaktär.
Det snöar äntligen, hela naturen bytte ljus i natt, i kapp med raketer och skällande hundar blev marken vit. Lilla grisen som nu heter August går som en jordfräs fram i backen och gör intressanta spår efter sig, han verkar uppskatta det vita luddet, så vi tar nog en långtur ut i skogen idag och luktar på 2008.