onsdag 30 december 2009

Mitt galna liv


Mitt galna liv, nej inte mitt, men ändå.
En gång för länge sedan 2004 fick jag ett första besked som gjorde att jag tappade fotfästet ett tag, tappade styrkraften på något vis. Jag satte mej ner och började skriva frenetiskt. Nej inte om mej själv det blev antagligen för nära och svårhanterligt, istället skrev jag om en person i min närhet eftersom just hans liv var så osannolikt, jag försökte förstå kanske genom att skriva galet. Genom hela den våren skrev jag, här på Notholmen skrev jag tills energin och substansen för info och intresset falnade.
Personen ifråga jag koncentrerat mina tangentslag på, tyckte ju detta var en fin fin ide, och marcherade runt som en stolt tupp. Texterna hamnade i lådor, väl gömda eftersom upplevelserna övergick till sanningar jag inte mer kunde sätta på pränt. Sanningar om ett leverne jag tog del av men inte var stolt över. Då det andra beskedet 2007 kom, ledde det igen till en period av intensiv forskning, och ny attack på tangenterna. Mitt galna liv under året därefter byttes ut mot ett nytt strax efter nyåret 2009.
Året 2009 har varit det mest spännande och sunda på många år, dessutom det mest lyckosamma *S*

Skulle någon mot förmodan råka se några av texterna från dessa år är de inte publicerade med mitt tillstånd och får inte användas av någon annan än mej.


(Texterna finns f.ö. redan i ett circus sammanhang där olika missbruk är ledmotivet)
-------------------------------------------------------------------------------------------------
NU mitt galna liv

Tjiff tjoff Julen är äntligen passerad och redan idag kunde jag skönja konturer i skogsbrynet vid färjan. Det ljusnar!
Det är med en aning vemod jag lämnar min arbetsplats för att byta mot en ny, eller i pluralis, nya, men just nu är tiden då det skall hända, ut, ut i världen, nya utmaningar, nya ideer. Jag kommer att sakna alla arbetskamrater men alla finns ju kvar. Det sista jag hörde idag då jag lämnade byggnaden var ord : "Tänk efter hur kan vi spara, vilka tjänster kan vi dra in vilka kan vi ta betalt för" Jag skuttade iväg medveten om att verksamheten dignar under alla indragningar och frustrationer.
Och jag får bara skutta vidare och nu får jag skriva igen , denna gång inte frammanad av tokbesked utan bara ren frihet.
Ute på havet skall jag inta mitt bubbel och njuta av att hela hufvudstaden firar med mej in ett 2010