onsdag 2 september 2009

Lådo rå sånt


Ibland tar saker jag skall göra en oändlighet i tid. För det mesta utför jag dock det jag vill blixtsnabbt, men det där med att packa upp bara en låda kan bli en process som tar dagar (år) i anspråk. Sist gällde det kartongen med babykläder. Jag har i åratal undvikit att kika in i den, det finns förresten minst 3, men nu gjorde jag det. Vilket vemod hela det innehållet framkallade, men också glädje. Företaget att sortera de pyttemå babykläderna har tagit en hel vecka i anspråk. Att slänga saker har aldrig varit min starka sida och allra minst nu. De små plaggen skorna, ligger framme för att liksom på något vis bli använda igen om inte annat så för mitt öga och mina sinnen. Många saker har tillhört mig själv, min mor eller tom min mormor som baby. Förvånansvärt fint bevarade och då menar jag ju att det finns en mening med att kanske sparar dem ett tag till. Jag flyttar helt enkelt över det ansvaret till mina barn...att kasta det. Mao sparas det, och packas in på nytt. Ja ja kära mina barn jag har lyckats kasta en del, lugna er. Och jag har fortfarande för avsikt att gå igenom resten av de 26 lådorna innan jag kastar in handuken *L*
F.ö. har Augustimånaden varit en av de finaste jag minns. Förr har jag alltid kännt en oerhörd stress då jag varit på holmen, bara att betrakta alla bären svamparna har gjort att mitt usla samvete blivit aktiverat. Jag vill ju ta vara på allt det goda fina. Nu har jag varit unnad att kunna göra det när helst jag vill. Måste iallafall just i dagarna konstatera att jag för första gången i mitt liv blivit ganska "mätt" på svamp! Men i frysen finns de alla sorterna och väntar på en bister vinter, iallafall. I år har man kunnat säga att naturens gåvor har kunnat samlas in, inte plockats, man har bara kunnat gå ut o ta för sig, oberoende släktingar rådjur eller andra element som brukar störa galoppen.
Augusti har varit varm, och sälskapet likaså. Hösten, den som börjar nu snart o förhoppningsvis varar till mars kommer att vara fullspäckad. Det är helt onödigt att tro någonting annat inser jag.
Jag skjuter upp olika beslut och gör bara det jag absolut måste just nu. Den lilla blå som konverterat, mår för tillfället alldeles utmärkt, vilket klart påverkar min sinnesstämning också.
Betraktar det lilla stumma ansiktet bredvid mej och ser att jag nog skall putsa av henne innan jag lägger ner henne i lådan igen. Undrar vem som skall plocka fram henne igen, det blir garanterat inte jag *L*
Nu skall jag bläddra i min lilla bok över hur man uppför sig bland muslimer....skall förhoppningsvis förbättra "brunsten" om några veckor, tackvare tant grön och tant gredelin, och jag har nog på mycket länge inte längtat efter nåt så mycket som den här flykten mot sydligare nejder o äventyr.
Skall ta en kopp hett kaffe med Cat Stevens och be om en trudelutt under någon Cypress...har jag tänkt *S*
Godmorgon hela viken och världen, nu far vi till jobbet, lilla blå o jag!