onsdag 18 februari 2009

Inge löst mer


Den allvarliga minen herr doctor Österrike gav mej gjorde att jag blev väldigt liten i stolen framför honom. "-Das ist ganz lös" sa han ungefär, "-die shrauben, und muss waz operiert"...
Jaha, att mina skruvar var lösa det visste jag, men det gällde ju dem i övre våningen och jag hade hittils inte vetat att den åkomman kunde opereras.
Men så var det nu alltså inte. Han försäkrade att jag hade alla skruvar in der kopf intakta, men nu ville han ta bort / justera dem i foten. Det fanns i mitt eiffeltorn i foten de hade nu lossnat. Nå efter en kort förhandling beslöt han att ta det bums, inga fördröjningar och inga planerade ingrepp här inte. Vi bor ju i ett land där det skall göras smidigt....Så det var bara o lägga upp sig snällt. Skruvarna fick jag med mej, de har ju suttit i 8 år och tydligen gjort sitt arbete klart.
Jag som trodde ju de hade rostat ihop, så hade det känts de senaste åren.
En läkare kommenterade det, " Fröken, vi använder inga ryska skruvar i ortopedin"!
Nu skall jag fundra över på var jag kan skruva in dessa blanka fina skruvarna nästa gång.
Det lyser fortfarande i den lilla stugan på andra sidan fjärden, där ingen borde finnas. Eftersom isen ligger tänker jag försöka lösa det mysteriet. Skall nog testa mina skruvlösa fötter och traska över....

måndag 16 februari 2009

En liten gumma


Jag trodde inte mina ögon, men så var hon bara där alldeles bredvid mej den här mulna fula kalla februaridagen. Hon lyste i hela det lilla skruttiga ansiktet, och hon såg bara så glad ut. Hon var inte påträngande snarare ursäktande, och hon sken som en sol när jag bad att få ta en bild på henne. Hon var dessutom så stolt över de handstickade sockorna ( som nog var maskinstickade) men hela henns lilla väsen gjorde mej glad.
Just nu finns det mörka moln ovanför mitt huvud, och bakom mej, som en arg hund jagar de mej, men just den här lilla tanten berättade att det är ingen ide att se upp, då ramlar de ner. Blicken stadigt riktad mot den nya horisonten, ( haha rent konkret varar min horistont bara någon timme, innan man kan skymta land igen) där är jag säker på att de där palmerna med paraplydrinkarna finns. Tills dess är jag i allafall varm om fötterna, i de nya röda ulliga sockorna. Min dotter sade förrästen nåt kul idag, fan morssan att du inte har tagit till spriten någonsin...haha det har jag ju gjort nu! Jag månglar på oskyldiga människor sprit i olika former. Underbara ungar!