söndag 5 februari 2012

Inbäddad

 Det där lågtrycket var lite fascinerande, bara för att det några veckor senare skulle bli ett magnifikt högtryck. I vanliga fall jublar jag över högtryck men nu råkade det vara en hälsning från ryssarna! 
Jag har ju tidigare skrivit om sånt som kommer österifrån och även denna gång anser jag att det här högtrycket kunde ha stannat där över Ryssland. 
Nu befinner jag mig igen i en isande kall vit tillvaro och man kan höra hur de här gamla stockarna kring mig klagar gnisslar och gnäller. 
Jag kan inte riktigt få ihop det där med den globala uppvärmningen och tunt ozonskikt, det blir ju bara kallare för varje vinter. Jag har tillbringar tre vintrar här på klippan och mig veterligen har det inte under 70 år varit så här mycket snö och så här kallt här, men det är klart att jag skulle ha det =)
 Men bästa vän, så fort vår strålarna når ner till mig har jag gladeligen glömt gnäll och gnissel tramset. 
Jag påminner mig varje dag om att jag valt detta och än så länge skuttar ju den lilla blå trofast framåt och jag kan ju dra härifrån när jag vill. Visst e jag förnuftig och klok blahaa
Idag skall jag som några andra dra till en val lokal och lägga min dyrbara röst på en filur jag tycker borde få en chans till att göra hobbelbobbel av alla konservativa trögtänkta finländares åsikter.
Den här groteska bilden var jag bara tvungen att lägga in. I hallen i Budapest hänger den här lilla grisen och konstigt nog tyckte jag det var ok att se den. Samtidigt kan jag med saknad ännu tänka på hur lilla Augusts blöta tryne pussade mig godnatt för några år sedan. August har nog inte många likheter med denna anorektiska griskropp, han var ju så trind och fin.
Nu skall jag elda lite till medan nätet lovat att kvicksilvret skall sjunka under dagen. Momentalt minus 19 grader utanför fönstret.