fredag 9 januari 2009

Vårens första...?


Kolla, den flaxade runt redan igår men jag tänkte inte mer på det förrän i morse då ställde vi oss och stirrade på varandra. Den ena antagligen mer förvirrad än den andra, och den ena var helt fel ute ansåg den andra. En liten ful fluga med lurviga små fötter stod helt lugnt och sörplade i sig resterna av cocacola på burken. Det är (v)årets första fluga! I vanliga fall bryr man sig inte om dem de små kräken, snarare irriterar en, i synnerhet nattetid, men nu var åsynen av den lite trevlig. Man kunde ju kasta en hastig blick ut genom fönstret och då skulle man se att den snön som fanns där igår försvann under natten, och det borde yttermera bekräfta att det kanske blir vår i år också. Nå joo det e en bra bit dit det förstår jag nog också, men det var lite trevligt med morgonsällskapet iallafall.
Solen kikar fram bakom de östra granarna och adventsljustaken verkar helt malplacerad där den står som en relik från festen. Nu skall jag göra som flugan, putsa vingarna och kravla vidare, många herrar står på tur för min uppvaktande penna i dagarna.

tisdag 6 januari 2009

En dag i sänder.

Ang. föregående inlägg, Han, "ryssen", måste ha hört mej och blev så skraj så han släppte taget om de ynka slantar han hade snott, som var mina. Ha ha det lönar sig att hota i cybern ibland!
Av olika anledningar har jag levt med mottot " en dag i sänder" Utmärkt filosofi om man dels 1: har ekonomi för det, och 2: om man verkligen vet att man skall trilla av pinn mycket snart. I alla övriga fall är det inte alls fiffigt. Tar man en dag i sänder kan man ju lugnt skjuta upp saker man gärna lämnar för eftervärlden eller anser är lite besvärliga oangenäma.. Detta kallas, gott folk också för lathet eller struts sydromet.
Ibland kan man ju ha otur också...vilket jag tycker jag bla hade i mina lägenhetsaffärer. Det var ju inte riktigt medvind för att försöka sälja en lägenhet under hösten 2008, och inte är det ju så mycket roligare just nu, alltså får man ta till andra knep.
En dag i sänder fungerar inte mera, inte om man befinner sig i mina trasiga sockor iallafall. Alltså realiteten kryper in på bara kroppen och till och med jag inser att framförhållning mer än en timme är utmärkt, och måste alltså följdaktligen börja planera. Usch vilket ord.
Alla fina filosofier om livet och dess hemligheter kan ta sig i brasan tycker jag.
Paradoxernas konung Tommy Hellsten som bla sagt, " Bara om du stannar upp kan du gå vidare", eller "ju mindre du gör, destu mer får du gjort" har varit min guru på olika sätt, men just nu e jag benägen att överge hans tro s bekännelse. Det funkkar inte riktigt. åtminstone inte just nu, och inte om man nu skall finnas med i livets rumba lite till.
Snön är f.ö. så vacker just nu, den har lagt sig som ett vackert gnistrande täcke över alla naturens skavanker och bäddat in härligheterna för en ny morgon så småningom. Det är nog den jag skall planera för.

måndag 5 januari 2009

Vem tar mina pengar?


Jäklar va sur jag är idag, jag är nog helt enkelt förbannad. Det värsta är att jag inte vet vem jag skall vara ilsken på.
Det tar 8 timmar att flyga till platser som ligger på andra kontinenter, det tar också visserligen olovligt länge för ett brev med den svenska posten att förpassas ett par kilometer, men det kan också bara ta tre dar för ett vanligt brev att fara över atlanten, till och med under julhelgen. Men det skall fankken inte gå att överföra pengar från en bank till en annan utan att de "försvinner" i veckor.
Bankdagar säger de, vad är bankdagar? Är det en dag då en speciell person sitter vid sin post i en bank? Om jag överför en summa från en bank i tx Finland till mitt svenska konto i samma bank, då försvinner de någonstans i etern på vägen. Jag kan se hur mina pengar förflyttas till någon skurk i ryssland ( urs...arv från mormor att de tar allt...) och där sitter den ryska skurken och gottar sig med mina slantar tills han tycker att de skall skickas vidare. Han "lånar" dem och lyfter ränta och har sig. Attans jag gillar inte det här. Nu har mina slantar varit på väg i 12 dagar. De är snällt dragna då jag ville men jädrans inte placerats där de skulle enligt mej. Var är de? Kan någon berätta hur det går till, jag vet att jag dryftat detta tidigare och jag förstår inte hur det skall vara så här.
Obs jag använder Iban o sånt som man skall för att det skall löpa smidigt. Jag får överväga att göra som jag gjorde i höstas då jag ruttnade på det svenska postVÄRKET. Jag tog mitt paket och åkte själv med det. Näe nu måste jag hitta ett bättre system, lås och bom, madrassen, starta en egen bank, eller helt enkelt se till att inte ha slantar alls.....Morr.
Idag visar termometern närmare - 20 grader och det är bedövande vackert, med den tystnaden bara iskyla för med sig och knarr under skorna. Jag skall nog vara glad åt att jag inte behöver försöka starta bilen just nu. Hon ser ut som en is staty med en osynlig skylt " tänk inte ens tanken" Jag struntar i det och fortsätter fundera på var mina pengar firat jul och nyår.