lördag 7 augusti 2010

Just idag är jag stark- Kenta

Tillbaka lutad tillvaro

Jag skulle möta upp några vänner, tog en kopp kaffe med några andra under tiden. Då uppenbarade sig detta spektakel.
Helt suveräna herrar som laddat upp det bästa de hade på en båt och sen gav de järnet! Vilken succé tala om närvaro hos både publik och Band. De kallar sig" Älä jäta koverit", kan översättas med " Lämna inte din vän, men också Lämna inte covers, det var betydelsen i detta fall.
Suveräna herrar som endast drar ihop sitt Band ca 1 gång om året för allmän beskådan.

Helgerna har varit innehållsrika, sommaren är en förunderlig tid. Alla kryper fram ur sina nästen och klär på sig, av sig och luftar ut vinterns tankar. Jag tror jag på många år inte varit så "social" som denna indiansommar. Så roligt har det varit och är.
Under åren i Småland var både avstånd och andra orsaker handbroms för social samvaro, men det har reparerats på alla sätt. Antagligen behöver vi såna "off" år för att sen tralla med ett tag igen.
Det finns mycket jag hade velat hinna med som jag helt enkelt valt bort eller inte hunnit med, men jag tror bestämt det kommer en ny vår och sommar, kanske blir det tid då?
Jag är lat av naturen, slö och bekväm, men måste jag göra nåt då blir det gjort bums. Ett av mina sagolika barn hjälpte till att flytta, rada veden till bastun. Någon vecka senare såg det ut så här, nja det var ju också midsommardagen han radade så det var kanske inte så konstigt att det blev Sne radat...=)
Jag har alltså radat ved nu.
Hösten är i antågande, men jag släpper inte in den ännu.
Allt det där jag trodde jag skulle göra har naturligtvis inte blivit gjort. Jag har prioriterat att inta det som bjudits och inte tackat nej till varesig fest eller vardag i solen.
Det innebär då att en hel del MÅSTEN snart måste ske.
I synnerhet om naturen tänker ordna till en liknande vinter som den förra. Mentalt har jag förberett mig, Utan vänner skulle det kunna vara lite knepigt men en höst får gärna infinna sig i år också en tuff vinter.
Tjatigt kan mina hoilande te sig om njutningarna, men för mig är de fortfarande överraskningar.
Ikväll drog jag på Kentas "Idag mår jag bra" och simmade ut i viken. Solen stod högt och havet låg spegelblankt, och när jag klev upp ur det 24 gradiga havet visar termometern 28 grader. Klockan är alltså kvar över sju på kvällen.
På måndag kommer Fia äntligen till sin mamma, och mamman får vara med sin dotter, det behöver både hon och jag.
Lätt Lätt Lätt som en plätt är det ju att andas!

söndag 1 augusti 2010

Bonus tid

Bonus tid är för mig någonting jag inte förväntat mig att få. Jag lever nog i en sk. bonustillvaro, men också i en sådan kan det tillkomma ytterligare Bonusar med guldkant.
Min brygga har i år varit platsen för guldkantarena av mina skorpor. De man suger lite extra på även om man har tänderna kvar i käftamentet. Jag har sugit in och intagit momenten på bryggan vid havet i värmen i samvaron av de vänner jag har nära hjärtat.
Bonus enl Wikipedia:
Bonus
är att betrakta som något för en del att få och inte någon allmän utdelning till samtliga.
Det känns helt ok att gå in i mitt fängelse några dagar per vecka för jag vet ju att jag blir utsläppt och framför allt jag har valt det själv!
Bilden är av en annan luden vän som njuter av ett stilla hav.
Jag hade tänkt lägga till bilder men någon verkar sitta med handbromsen på alltså blir detta en kort fattad summering av veckorna.
Vänner, kusiner kusiner, kräftor, vänner, stilla kvällar, svettiga jobbdagar, texter, advokater, lite bekymmer, sköna regn, bilreparationer, vänner vänner och kärlek .
Summa = <3