lördag 1 maj 2010

Struvor och Mjöd

Jag har svettats med att göra degen mjuk och len för att den sedan skall spritsas ner i frityren, alla slingor skall hålla ihop för att det hela inte skall se ut som ett skadeskjutet skatbo, jag lyckades ibland. Barnen minns säkert med skräck deras mors förtvivlade försök att ge dem lite
av hennes ursprung, Struvor och Mjöd till Valborg.
Min mjöd lyckades alltid mer eller mindre, dock aldrig så att ungarna skulle ha kunna inta den drycken, alltid mycket hög alkoholhalt och russinen dem skall vi inte tala om, inte heller de flaskorna som exploderade på mer eller mindre olämpliga ställen.
Idag har jag har lyssnat på Akademen i Kaisaniemiparken med gamla goda vänner, insupit det svala Finländska klimatet igen, men varma med vänner.
Vi landade i natt halv tre, och trodde vi var bland molnen men då landade flygplanet och vi var nere i ett dimmigt svalt vått land direkt från ett soligt hett land....
Nu hemma ute på min udde har jag ingen mjöd däremot en sval Kir i mitt glas. En stilla nedvarvning av underbara dagar med mina systrar.
Veckan i Cabernon en ( Cabernossen som Tusse kallar huset) var allt vad jag önskade. Om ni vanliga dödliga visste hur mycket som hinner avhandlas på några dagar när tre gamla vänner bor ihop !
Sammanfattning av samtalsämnen, sorg, föräldrar barn barn o barn, sex, utseende, relationer, kläder, stilar etikett, vett, vansinne, ideer, lustar och fram för allt livet!


På mornarna har jag klivit ut vid kanten av dessa små vingyubbar ( vinstockarna) som alla har små tofsar på huvudena och skrivit, jag har doftat, njutit med hela själen av allt vad som erbjudits långt från min vardag. Sedan har vi skrattat ihop hela alla dagarna.
Jessica och jag lever med våra domar i nacken Tusse med sina funderingar och alla har vi bara tagit in varje dag som getts oss.



Osten, vinet, sparrisen tomaterna, persiljan, musslorna och alla kryddorna har gjort sitt till vår speciella njutning.
Kappsäckarna var fyllda med kryddor, levande växter och torkade, en av oss hade en man i burk med...det förmodligaste fiffigaste inköpet denna vecka....
Jag har idag talat snällt med jorden och planterat lite rosmarin och timjan, Vallmon fick stanna inomhus än så länge *ler*

Nu stundar nya utmaningar, ny vecka till sjöss och i juni blir jag sambo igen...han e trevlig och snygg =) musikalisk dessutom!
Nu skall jag försöka sälja lite port men kommer som alltid att längta mig sjuk tillbaka till min egen jord på udden.
Tack Gustaf för att du finns! Utan dig vore jag intet!