söndag 29 november 2009

Något mindre sommar...


-"Mamma int e det höst bara lite mindre sommar o sen kommer våren direkt!" sa en ungen till mej för ett tag sedan. Så rätt han hade.
Det plaskar. öser och plötsligt kommer solen samtidigt. Graderna visar 8 plus och jag njuter. Ur led är tiden sa någon, men det är rätt häftigt, ljuset är otroligt och ibland är det som om någon står med en filmisk rökmaskin, dimmer och för ett fashinerande dis över bilden.
Trots att jag gått med i VVJ Våga Vägra Julen har jag rotat bland jusakerna och några fåniga tåntar. Upptäcker att det ju inte var julsakerna jag packade in först för ett år sedan, och många alla ljusslingor är borta.
Bara bra på det viset göder jag ju inte det finska elbolagen i vinter.


Eftersom jag använder ett nytt fotoöverföringsprogram blir inte sidan riktigt som jag vill ännu, men jag tränar.

Gjorde en resurce på hur en eventuell julgran skulle se ut i år, den här föll mej i smaken, den står dessutom nästan mitt på stigen varför den också år efter år blir mer o mer skallig på ena sidan där grenarna alltid petar på en när man passerar den. Den e så ful och ogranig så jag tycker den borde få till uppgift att bli ljusprydd trots mina antijuls åsikter.

En arla morgon då jag körde med full fart som vanligt varjag tvungen att tvär bromsa i en kurva. Mitt på vägen låg en enorm vit hög. Det visade sig vara en död svan, och när jag omillt sparkade den åt sidan såg jag att den saknade huvud. Då jag återvände på kvällen var den bortta men efter en stund sökande hittade jag kvarlevorna under en tät gran.
Min vän här i skären Lodde Lo hade skaffat sig en fin fet svan till middag. Hörde av fiskarna i trakten att två Lo djur huserar här i skogen och då undrar jag följdaktligen, en hona en hane, och vad händer sedan. Angenäm tanke, hjortarna lär jag iallafall bli av med, och Lo djuret äter inte potatis...tror jag!