fredag 28 december 2007

Håller jag på att bli en gris


Festen är över, helgen är nästan avslutad, huset är tyst, naturen är stilla, den liksom sover, vilar.
Jag saknar men njuter ändå. satt framför brasan igår i gungstolen och lät hjärnan vara stilla, det var skönt. Grisen som nuförtiden heter August snuffar stilla nedanför mej och njuter av brasvärmen. Vi skall faktiskt aktivera oss med en rask promenad i den blöta gråa naturen. Vi brukar hitta några goda mossor att snusa på och sen går vi vidare i vår gristakt som ibland är glädjerusning och ibland är sakta lunk. Vad blir det för år det nästa. Vi snuffar vidare och funderar.

onsdag 26 december 2007

Kanske ingen hit


det var nog ingen god ide att lägga ut en historia på bloggen. Tom jag ser hur seg och tråkig den ter sig. Fel forum eventuellt. Lägger hur som helst en liten snutt till bara för att visa att den faktiskt blir spännande så småningom Hahaa.

Palten klippte med öronen, tydligt var att han hörde nåt som Mannen inte kunde skönja.

-Det sjunger i isen dumbom, -hoppla! Mannen skulle presis stiga av för att gå av och leda hästen en bit men i det samma ryckte hästen till vände tvärt mot norr och for iväg så mannen tappade balansen. Han kravlade upp och slet i tyglarna han stod på knä i släden och skrek Ptroooo. –

-Ptrooo stanna ditt elände du för oss mot avgrunden, där finns ju stenar och rev som river sönder oss, -Ptrooo. Mannen drog och slet medan hästen ursinnigt i vild galopp drev framåt. Mannen kastade vantarna och slet i tyglar med bara fingrar för att få hästen att stanna samtidigt försökte han få fotfäste i den ursinniga farten. Palten skenade som om han hade döden i hasorna, fradgan stänkte runt mulen och frös direkt i kylan till vita fransar kring betslet, han lyssnade inte till husbonden som förtvivlat försökte stanna hans framfart.

Han har blivit galen tänkte mannen strax innan han kastades av ekipaget i något han uppfattade som en jordbävning...


Så ja nu skall jag fortsätta njuta av juldag no 2. Idag skall jag försöka snacka med grisen Håkan och få honom att begripa att man gör sina toalettbehov ute, och man rotar inte i papperskorgar bara för skojs skull . För en liten gris får det räcka för en dag. Undrar dock allt oftare vem som har större hjärna jag eller grisen...


tisdag 25 december 2007

Mannen på isen

....

Han såg till att så ofta han kunde ha ärenden till hennes far. Då han friade hade hon redan gjort sytt en näsduk med hans initialer på. Hon var den bästa hustru han kunde tänka sig och hon tog emot honom om kvällarna med den värme en man ofta bara fick drömma om.

Han tittade upp mot himlen, den var svart men då och då kunde han skymta ljuset av fullmånen, ljuset blev magiskt då det drev igenom skyarna och han såg det som ett gott tecken. Klart väder innebar kyla och det innebar att isen tjocknade. Snart skulle det vara tid att bryta isblock för sommaren. Han visste inte då att denna vinter skulle komma att bli tidernas strängaste och längsta.

Han vaknade från sina drömmar av ett plötsligt dån, ett dovt mullrande och sedan krasande ljud sjöng över isen. Palten ryckte till och stannade.

Mannen tog tag i tyglarna och brummade lugnande till hästen. Palten fortsatte sitt lunkande västerut. Mannen konstaterade att vattnet tydligen gick ut och isen följde med, därav det sjungande dånet. Han visste att hästen instinktivt undvek att gå där bergens källor rann fram och mannen föll tillbaka i sina tankar.

Han hade varit i Braås för att upphandla förnödenheter de sedan länge saknat.
forts. följer