lördag 28 november 2009

Julafton 2009


Minnesplatsen för dem som vilar på andra ställen var en absolut upplevelse att se. Visserligen e begravningsplatsen på julaftonen ett eldorado av tända ljus men den här platsen på den f.ö. mörka delen var otroligt vacker.
Värmen från de tusentals ljusen var häftig och upplevelsen rekommenderas för andra, Vi besökte den halv ett på natten.


Julaftonen var vacker, gemytlig med alla ingredienser, julgubbar, små barn paket och otrolig god mat. Jag är ju en lika god vän av traditioner som jag jublar över förändringar. I år kunde jag till min glädje äta rökt kalkon istället för skinkan som jag inte saknade alls!









Jag önskar alla som kikat in riktigt fridfulla lugna juldagar.



Not: Hoppsan någon glömde visst att trycka på knappen Go mao blev detta liggande, nå nu skall den ut i cybern...

måndag 23 november 2009

Regntid-bratid


Den går! Hon för mej HEM igen efter en lång men bra jobb-helg på havet. Den lilla blå brummar säkert även om det gnisslar lite här o där, (som hon bakom ratten)hon brummar tryggt och jag känner hur även hon, snabbt vill HEM.
På stadsgatorna känner sig min lilla blå lika obekväm, som jag.
Skutans hemtrevliga gungande och besättningen familjära värme gör att jag alltid tycker resorna på havet är givande. Jag lär mej dessutom nya saker varje gång, jag träffar nya roliga filurer och utbyter många fina erfarenheter.
Under veckorna som gått har jag varit utan en liten kontakt som en lapptopp ger, det har gjort att jag varit effektiv som attans. Läst målat o skrivit...för hand *L*
Nu har en ny liten MINI blivit mitt sällskap och kontakt utåt. Det tar lite tid att lära känna varandra men det har jag fixat tidigare och dessutom har det snälla barnet i huvudstaden assisterat med att rädda HELA min gamla hårddisk med allt vad det innebär.
Helt korrekt som någon därute konstaterar borde en del aldrig få föras över från en gammal disk till en ny....men nu skall det rensas rejält. Ja jag lovar det !
Undrar förrästen appråpå ingenting, finns det ingen fiffikus som kunde hitta på en handsfree som INTE trasslar till sig!
Det MÅSTE finnas andra som utför livsfarliga övningar i bilen när man skall trassla ut hela systemet av sladdar hörsnäckor m.m. som hör till handsfreen... Jaja jag skall göra det INNAN jag startar nästa gång....har jag ju lovat mej det minst 1000 ggr!
I min nya lilla maskin som ju är en hon, finns ännu inget fotoredigeringsprogram alltså blev det en fin bild från min TV salong. Bilderna i den rutan växlar varje sekund, just nu e den häftigt svart skimrande.
Igår var det regn, och inget blygsamt sådan utan ett Häll regn, läs ett helsikes jädra häftigt skyfall. Jag låg o njöt av att vara torr, det gör ju tanter i min ålder, men igår njöt jag av av torkan o av helt naturliga anledningar.
Min nuvarande fantastiska arbetsplats har bestämt att blockera facebook, om detta skall jag inte orda mer än följande. Tänk om beslutsfattare hade egen erfarenhet av sina beslut då skulle nog världen se så helt annorlunda ut...Så är tyvärr icke fallet, och då kan man stilla konstatera,
" Frukta icke de som icke vet, frukta de som TRO sig veta"
Nåjo just nu infaller det värsta momentet under mitt dygn, det handlar om det primitiva, hungern...på mat. Jag har inte tid för sådant trivialt, skulle så gärna ropa in i köksregionerna en delikat beställning ...tyvärr svarar endast tystnaden idag alltså lämnar jag min Mini och
försöker mej på att inta någon form av föda.