onsdag 2 februari 2011

Nans blogg: Påminnelser

Nans blogg: Påminnelser

Påminnelser


Bilden av en vacker tavla av H. Flodin på min vägg.
Vem var han Flodin alltså ?

Nu har det hänt igen. Jag har helt enkelt glömt bort ett viktigt datum. Det är presis som om min hjärna enbart har focus på framåt som en ångvält utan att minnas de mindre sakerna på vägen. Det kan ju faktiskt vara de små sakerna som GÖR vägen men men minnet har inte fattat det.
Den här vackra minnes asken fick min mormor av min morfar 1930. Han hade besökt Björkö och låtit göra denna till henne. Anita Sofia Lagus är vackert in sirat i locket. Den asken har innehållit olika små minnes saker genom åren. Månne datum också kunde sparas här?

Min mamma var som ett uppslagsverk då det gäller viktiga datum och hon såg till att alla omkring henne visste vad och när någonting hände. Eftersom detta skedde under minst 40 år har man ju liksom vant sig vid att slippa tänka själv. Då sitter man här nu utan hennes hojtande och det leder till att man glömmer helt enkelt. Jag bara önskar att mina ungar genom min glömska lär sig hålla koll på tx födelsedagar själva...

Vad är detta? Jag har den på min vägg men vet inte vad den här prylen har fungerat som. Klart är att det måste vara från en båt, men till vad? Tar tacksamt emot förslag.

Idag är ytterligare en Bonus dag. Blev plötsligt av med tre arbetspass vilket inte enbart skall ses som minus i kassan utan istället som plus i tillvaron. Just idag förändrades färgerna utanför fönstret, från guld skimrande sol och gnistrande snö till gråa nyanser. Märkligt hur bergens grå svarta yta blir som silver med vita snö ramar när solen avvaktar med sin närvaro.
Jag tror jag skall blanda ihop en blini smet. På skutan har det talats om blini tider som tydligen är nu i januari februari. Tänk vad mycket man får lära sig, jag trodde man åt det lite när som helst.
Som avslutning lägger jag till en länk om Flaggdagar som Martin har gjort. Jag har även beställt en för Finland. Alltför ofta flaggas det hel vilt utan att man har en aning om varför. Det var visst det där med påminnelser i det fallet också.