torsdag 29 december 2011

Nästan slut.

Så har året nästan passerat, åtminstone som man räknar.
Mina nyår har det funnits flera av under året, nystarter av olika sort, och på olika sätt. Ett hade jag i slutet av oktober då jag hade ett högtidligt samtal med Kent från Landsbro. Tack igen för ditt förtroende och din support genom åren !
Jag har blivit lite van vid att göra nya planer och sätta p för saker som passerat. Det är faktiskt skönt, man lägger saker som är oviktiga och tråkiga bakom sig och fokuserar på det som är roligt. Jag vill dock påpeka att det förra påståendet inte är synonymt med lättsinnighet utan helt enkelt en överlevnadsinstinkt.

" OOOoo vilken fin bild på dig" sa hon då hon suttit och lekt med min kamera häromkvällen på en fest. Några andra tittade och höll artigt men uppriktigt med. Då mina ögon landade på displayen och jag höll på att få slag. Fankken va katten talade de om. Den mest rysliga bild på mig hade hon tagit. VAH höll dom på med? Såg jag verkligen ut så där och dessutom tyckte de att just den bilden var lyckad, hur såg jag ut om den inte var speciellt lyckad?
Jag var mycket fundersam och konstaterade krasst att min hjärna inte kunde se det som de såg. Jag trodde ju och tycker jag ser ut på ett visst sätt men tydligt är ju att min hjärna inte är värst uppdaterad på den fronten.
Konstigt men jag tror nog inte jag är ensam om den känslan.

Å nu Stormen Dagmar.
Herrejöss nu har Finländarna visst tystnat. Tidigare år har man lite ironiskt konstaterat hur de där Svenskarna alltid skall jamsa o gnälla om allt. "Gudrun Per å sånt och varningar ett o två, lite träd hit å dit, ska de nu vara så märkvärdigt"... Nu har församlingen tystnat.
Finland med sina uråldriga luftledningar, kan resultatet bli ett annat ? Men en stor skillnad är att här jobbar gubbarna med sina elledningar trots väder o vind. Däremot kanske man nu förstår vikten av att uppdatera sin information på nät och i radio. Under det värsta stormanfallet spelade Radio Vega "önskekonsert och julmusik" när man i andra kanaler gick ut med varning om att inte bege sig utomhus. Önskar man tar sig en rejäl funderare och kan bryta div sändningar med uppdateringar om färdvägar nödtelefon nummer m.m. om dylika händelser sker.
Å ett som e säkert är att det kommer att komma flera liknande överrakningar.

Nu önskar jag och min numera skalliga klippa er alla ett riktigt Gott Nytt År!