tisdag 13 maj 2008



Cab, convertible, susa runt utan tak och insupa dofter, ljud och natur. Skitbra och ger en känsla av lyxiöst leverne, oberoende att den lilla cabrioletten ser ganska löjlig ut i jämförelse med en mercedes, eller corvette alt, mustang.... nåja i detta fallet talar jag naturligtvis om Peugeottan, den lilla blå som fört mej runt i länderna och på sträckor vida omkring. För all del den har förts fram även av andra och till platser jag inte tänkt mej, men det är redan glömt åtminstone av bilen. Den har varit mej trofast tills för något år sedan, då fick den för sig att jävlas, som en envis grinig gammal kärring som inte har lust att fungera när JAG ville det. Först började fönsterhissarna krångla, ja ja det hade ju regnat in i den lite då o då, genom någon antenn eller så men lite skall den väl tåla tyckte jag....det ansåg inte styrmekanismen a`8000 kronor.
Nåja när det väl var avhjälpt bar den sig underligt åt, åtminstone på de finska landsvägarna. Någon nitisk unge till finsk polis påstod på det inhemska hemska språket att hastigheterna inte hållits trots mina envisa protester. Jädra bilskrälle, det var ju en hon...hade dragit iväg långt över de godkända hastigheterna, märkligt. Jag hade dock ett körkort kvar, de snodde bara ett av dem.
Så långt allt väl, i år var det dax igen för henne att bråka, det inträffar ju enbart då solen gassar och man verkligen vill utnyttja hennes egenskaper. Taket brummar snällt av....tills det står RAKT UPP, då stannar eländet. Går varken ner eller upp utan står som om den försökte nå himlarna, det ser inte bara idiotiskt ut utan det framkallar känslor som närmast kallas raseri hos ägarinnan, dvs mej. Jag e så arg så jag skulle kunna sälja henne på stående fot för ...äsch jag skulle tom betala för att bli av med den dessa stunder. Ok på med presenning och en gång tog jag en vattenslang för att hålla presenningen på plats, sparkade på däcken och lämnade eländet. Synen ett dygn senare...var betalbar. Då hade hydrauliken släppt ner taket och bakluckan vilket ledde till att presenning vattenslangar och allt var nerpressat under cabben...det såg ut som ett plockepinn....nä inte så kul....
Min nästa bil blir ingen peugeotta och ingen cab! ...tror jag! Tänkte på cykel faktiskt!