onsdag 20 april 2011

Vår o val fundringar

Nu kom den, trots att jag var fundersam ett tag. Våren anlände med alla sina välkända ingredienser. Jag har till och med hört en stollig gök kucka två gånger enstavigt på Gullö, och en dag satt en havsörn uppe på mitt berg och pep just så ynkligt som en havsörn bara kan pipa.
Den hårda nordvästliga vinden drog över min udde iförrgår vilket gjorde att isen effektivt bröts sönder och flöt österut. Nu kan jag beskåda fritt vatten men bara utanför mig.
Fritt vatten vilket betyder svanar ejdrar, gäss på väg norrut, knipor skrakar och fiskmåsar.
Politik
Fiskmåsar ja, man brukar ju säga IQ fiskmås om några som inte riktigt kan tänka...eller gör det illa!
När jag i söndags fick reda på valresultatet av det Finska valet blev jag heligt bedrövad. Jag skämdes, jag kunde inte förstå resultatet. Jag har visserligen ideligen både läst och hört om kandidater från detta Sann finländska parti, men varje gång smålett eftersom uttalanden av dem har haft en så låg intellektuell standard att jag sett det som självklart att de sanerat ut sig själva ur politiken. Men icke sa nicke! Det är så pinsamt att en regering i mitt Finland skall vara tvungna att deala med folk som har åsikter som hör hemma i forntyskland. Läste tom en insändare som uppmanade oss att nu sy små gul-röda flaggor som vi skall sy på våra rockslag.
Jag har alltid varit en stolt finländare och ansett mig vara sann, nu smakar de orden illa, så illa, vem är jag då?
Jag anser helt klart att man borde införa ett slags "körkort" licens för att få rösta, tydligen är alldeles för många inte kapabla att begripa varför och vilka koncekvenser deras röster kan ge. Missnöje absolut, detta visar ju ett missnöje mot ett system, men nog fanns det väl alternativ. Kommunisterna ter sig helt reko i jämförelse till dårar! Obs läste att en polis inom krim ställde upp för Perus Suomalaiset! Kul för den som råkar tala ett annat språk eller/och vara av en annan hudfärg att råka på honom. Till och med jag skulle i det läget tala finska!
Vad är likheten och olikheten med en fiskmås och Timo Soini?
Likheten= intelligensen. Olikheten= Fiskmåsen är en skönhet.

Flytta till Sverige gott folk, då höjer vi intelligensen i båda länderna, och vi får tala vårt språk!

Kolla in vilken hit.
Sablars god äppelsaft i bag i BIB form. Rekommenderar varmt, dessutom kan du använda den gamla välkända fingerfärdigheten vid i hällandet =)

Nu låter jag jorden fortsätta snurra, och skall bara ta en dag i taget o göra den till den bästa. Idag har jag premiär kört min simförmåga, jaja det förlöpte med blixtens hastighet, men doppet blev gjort. Jag skall njuta av tjuvfiskarnas frånvaro eftersom isen ligger överallt utom just hos mig =)
Med pennan och pappret fortsätter historien få innehåll.
Bryggsäsongen är inledd!