fredag 22 maj 2009

Vägen frammåt

Jag har antagligen världens vackraste vägsträckning till arbetet. Morgnarna kan vara magiskt vackra och det händer att jag missar färjetiden bara för att jag är tvungen att stanna och fotografera. Vägen är kantad av inte bara blomster utan också alla skogens djur. Ibland känns det som om de finns där bara för att kontrollera att jag verkligen kommer iväg. Under veckan har jag hunnit bekanta mej med det garanterat det fulaste färjefästet i Nord Europa, och dessutom några av de mest fyrkantiga byråkrater på samma ställe. Hangö tullare! Min lillablå skall få nya plåtar, och för den skull var jag tvungen att under hot om dyyrbara böter försöka bevisa att jag befunnit mig i Sverige de senaste 25 åren! Han lugnade sig till slut då jag hittade ett handskrivet kvitto från Puttes Lanthandel 2007 i Ramkvilla! Snacka om dårskap, för en gångs skull var jag glad över att jag inte städat bilen på ett tag *L* ja nu skall den lilla blå bara "vänta" haha tre månader menades det....
Övriga triviala noteringar från veckan, svanarna för ett jäkla oväsen, åtminstone min, han som ligger i den östra viken. Göken på Gullö har fått fnatt, han gallskriker ibland, då lägger jag på Metallicas Enter Sandman och han tystnar en stund. Humlegården blir snart klar, det e bara Humlen som saknas. Finlands blivande Finansminister har fyllt 14 år, hon är inte bara klok utan även en skönhet. Mina kopparrör har spruckit vilket gör att ett visst vattenflöde inte rör sig där JAG hade tänkt.
Under veckan upptäckte jag att en fräck tjuvfiskare hade lagt nät...jag rodde raskt till platsen rafsade upp hela systemet med bojar och ankare och rodde hem igen. Gömde attiraljerna, och beslöt mej att rensa nätet, fångsten tillhörde ju mej! Efter en stund dök dock två herrar upp som undrade om jag visste vart deras fångstgarn tagit vägen. Ja de två herrarna tyckte historien var mycket pinsam, det visade sig att självaste Herr sjöbevakaren varit ute i sk. ogjort ärende. De hade inte räknat med att det satt en fullfjädrad rugguggla på udden, som inte väntar utan "agerar" Misstänker att deras nät inte mera läggs längs mina stränder. Undrar f.ö. vad samma herr Sjöbevakare säger om han hittar mej i min skuta utan reg.papper...?
Slut för idag, denna lediga lördag!