onsdag 11 november 2009

Svin, älskare o sur ved!

Bilden är av mitt högt älskade lilla egna svin August, OBS han skall dock aldrig få förväxlas med andra Riktiga svin jag skriver o babblar om!
Min chef, (hatar det ordet jag e chef över mej själv) råkar nu ha fått en ny sådan, sedan några månader, är som chefer skall vara, alla ingredienser äger hon, kunde ju lika väl varit en han! Nämda person har under den senste tiden 5 veckorna hälsat på mej 2 ggr! Ena gången då jag kastade ett Godmorgon i ansiktet på henne o den andra gången då jag skulle anteckna min handskrift under en arbetslista från Juni ifall den var korrekt! Gissa vad jag minns från juni!
Detta tillfälle skedde just då telefonerna fullkomligt glödde av svininfluensafrågoroch hysteriska människor och vi personalen inte hade en aaning om hur vi skulle agera! En svinmobiltelefon kastades mellan sekreterare städerska och någon sjuksköterska, ingen visste vad göra med den. Ingen info fanns att ge, vem skulle få vad när och hur. Genom att lägga min enorma parabol till högeröra nära en dörr som stod öppen kunde jag dock skönja en viss form av diskussion och därigenom införskaffa mej lite info!
"Kan du vara i luckan 2 timmar" är en annan rolig företeelse fråga. Jag älskar att ha kontakt med folk, svara på frågor och hjälpa, Under de här mycket intensiva pandemitiderna kan det dock medföra vissa problem. Varje fråga måste nogsamt svaras, och jag vet inte, inte ens läkarna vet ibland vem som hör till "riskkgrupperna" Jag vill lova er att det ibland kan vara svårt att hålla minen då personerna framför mej hävdar sig höra till riskgruppen pga långvariga hemorrojder alt öron besvär, eller mormors moster har hjärtfel som jag dricker kaffe med varje torsdag.... dessa två timmar brukar dessutom oftast bli 6 minst.
Jag hade önskat att den chef jag har hade haft ETT enda sammakallande informationsmöte ang handledning och info för alla frågor kring Svininfluensan!
I afton tar jag till rikets radiokanal som har utlyst en hel timme för frågor kring detta!
//Va de jag som för 5 år sedan sa -" jag skall aldrig jobba inom sjukvården igen....."// minns inte....
Älskare, det är en sådan som kommer och älskar men inte kan älska. En s.k. festman, hmmmm jag behöver inte en sån just nu!
Sur ved är inte rolig, den luktar illa osar och uppför sig som min dator, slocknar så lätt och e svår att få igång. Jag gillar inte sur ved, usla chefer och älskare!
Gapskratt, det finns av alla delarna mer eller mindre och idag har jag murat källaren! God afton imorgon kommer det en ny torsdag!

söndag 8 november 2009

Så olika


..kan dessa två grannländer vara! Menar nu både det i väst och det i söder. Jag har det senaste året fått ta del av folket i söder, dessa stolta Ester som alla bär hela sin historia innanför sina uniformer. Då jag i helgen vistade ett rent Estniskt flytetyg blev det ännu mer uppenbart än tidigare. Så fullkomligt olika är dessa de från Sverige och de från Estland. Finnarna är nog någonting mittemellan, men mer besläktade med den Estniska folket, eller tvärtom. Stolta raka i ryggen, vana att få starta från början.
" En dag skall jag rycka upp ankaret o bara flyta med vågorna" Jag lyssnar åter o åter på min favorit Peter L Marc, han har varit just där mittemellan alla dessa länder o alla tankarna.
" Jag såg inte mörkret då, det jag sen skulle få bära" är andra fina rader.
Mörka moln röjde över min horisont för några dagar sedan, och jag har idag svårt att förstå mej själv, att jag varit en annan, någon helt annan under några år.
Märkte till min förskräckelse hur lätt det var att ramla in i den "gamla rollen" som med-beroende! Jag antar att det tar en tid innan man kan stå rak och låta fulheter rinna av en obemärkt!
Man skaffar sig skydd och jag gapskrattade när jag såg den finurliga Estniska uppfinningen för läckage!
Vem tog vattnet är någonting annat jag fundrade över. Havet har på något sätt försvunnit. Min strandlinje ligger till havs och det i sin tur betyder att jag har såå mycket mer areal i ägande rätt!
Låg vatten skall ju betyda högtryck men just nu undrar jag vart vädret vill komma! Det borde ju bli vinter, och ju fortare den kommer destu fortare kommer den våren jag så varmt saknar just nu.
Men gott folk vintern är så varmt välkommen den med. Jag läser dagboksanteckningar från ett år tillbaka och njuter av min absoluta frihet idag! Jag är på väg!
Idag ägnar jag en tanke på alla storartade ungar! (Trots att det är farsdag) Det finns förutom mina tre, ytterligare tre som jag beundrar mycket! Maria Patrik o Emelie!