fredag 7 januari 2011

Insnöad!


Nu är jag verkligen insnöad! Mina "off dagar" har blivit riktiga sådana och nu också rent praktiskt. Om jag också skulle vilja dra härifrån, kommer jag ingenstans.
Eftersom palatset i år uppför sig som det gjorde ifjol men nu några månader tidigare, förstod jag vikten av att försöka ta bort snömängderna från taket så länge det var kallt.
Det blev ju ett projekt som tog sina modiga tre dagar i anspråk, och hade någon frågat mig hur stor ytan av taket är skulle jag svara minst 400 m2. Något gym behövs inte här.

Mycket stolt över min bedrift, över att nu var det gjort, kom till skam idag. Snön vräker ner. Alla mina spår är utraderade, det enda jag borde kunna mig vara nöjd över är att den nya meter snön som kastat sig över taket och kunde ha varit 2 meter sammanlagt är nu bara hälften.
Egentligen skulle det här avsnittet handlat om filosofier kring mat men raderna kom av sig när snön anlände.
Det hade handlat om blinier. vildsvinsbacon i rårakor och lammlever i portvin, men det blir till en annan gång =)
Mina triviala inlägg här brukar ju sällan handla om de världsliga händelserna, det känns som om de förpassas till ett annat forum.
Här vill jag ha just de små detaljerna av existensen som förgyller och pryder min stig här och nu. Utanför finns allfartsvägarna, och de krokiga lederna och stoppmärkena behöver jag inte skriva om även om jag vet att de finns.
Ett litet insnöat hus som väntar på sommaren.

tisdag 4 januari 2011

Med sparkstötting ut i den vita världen

Här skulle ju förstås funnits en fantastiskt bild på min spark stötting som jag grävt fram bakom garaget. Men en kabel fattades visst...Det blev istället en översnöad lykta...
Ja just det där med sparken...har den ju legat i så där 20 år tror jag...bakom garaget, sprucken ill amedfaren av tid o väder.
Jesustejp, vad skulle man göra utan det, blixtsnabbt hade jag reparerat denna anrika spark och sparkat iväg hela härligheten på sina gamla medar. Vilken känsla!
Två gamla kärringar på vift. Tjohooo
I radion efterlyste man i en sk. bytesbörs, sparkstöttingar och där kunde man meddela att dessa inte fanns att tillgå mera, man tillverkade helt enkelt inte sådana mera...hihii o jag har en sån unik sak som bara som skräpat här. Vilken känsla den gav när jag sparkade iväg i skogen längs de vitklädda träden och ängarna. Det kändes som en Ferrari, ja nästan som min lilla blå.
En tokig grej var dock styrningen, jag hamnade in i snödrivorna mer än många gånger, den styrde lite uselt, kanske var det åren som gjort den lite trög. Hmmm.
Dagens solförmörkelse gjorde inte min dag mörkare men ändock tog jag tillfället i akt och galopperade längs isen bara för att se skymten av det som inte syntes...dvs solen och månen.
Jag såg ingenting, dels hann jag inte fram till en plats där solen skulle ha synts och dels så var det lite molnigt, tror jag väntar till min födelsedag år 2226 eller nåt.
Nu undrar jag var jag kan få tag på en rejäl "stakakälke"
Det skulle tarva flera kilometer film om man ville dokumentera mina försök att få ner veden från skogen till slutförvaringen av detsamma. Komiskt syn kunde jag själv konstatera där jag kravlade omkring i det vita utan att veta var fram å bak befann sig och veden försvann någonstans, den jag lär hitta kring midsommar kanske......
Läser småleende om mina vänners uppdateringar på FB och om hur de nu besöker div. gym. nu i januari.
Urfånigt tycker jag. Kom bara hit och besök mitt tak.
Nuförtiden har jag ingen höjd rädsla, däremot ilska mot hur taket bara sänker sig ner över mina dörrar skåp o annat, mao tyngden gör existensen inne i huset mindre skoj.
En meter höjd av snööö har jag skottat bort på en yta av 1/5 av husets tak...tog ca 2 tim i anspråk och gav mig helt ok arm ben och bukmuskler....
Fritid har jag inget problem med dessutom var Nans lamm i grytan det bästa jag ätit.
Fy farao vilken hurtig start på bloggen detta blev år 2011. Lovar göra en ny bättre imorgon!